نوشته شده توسط : دکتر کوهی

 

 

شايد شنيده باشيد که کسي دچار افت شنوايي يا گرفتگي گوش بوده و به پزشک مراجعه کرده و برايش شستشوي گوش انجام داده اند. در واقع، با شستشوي گوش جرم فشرده شده در گوش خارج مي شد. امروزه راه پيشرفته تري هم براي اين کار وجود دارد. ساکشن گوش درست مانند يک جارو برقي ظريف، مي تواند گوش را به طور کامل تميز نمايد. اين روش کاملا بهداشتي، کارآمد و تا حدودي مي توان گفت بدون درد است. در پوست موجود در کانال گوش، غددي وجود دارد که جرم گوش را توليد مي کنند. جرم گوش محافظ طبيعي گوش به شمار مي رود و کانال گوش و پرده گوش را از گرد و خاک، باکتري ها و ساير ميکروب ها دور نگه مي دارد. به طور طبيعي، جرم گوش به سمت خارج کانال گوش حرکت مي کند. اما گاهي اوقات برخي عوامل مانند شکل غيرعادي کانال گوش، اجازه نمي دهند تخليه جرم گوش به خوبي انجام شود. در اين شرايط از گوش پاک کن يا ساير اجسام نوک تيز نبايد استفاده کرد. اين وسايل جرم گوش را بيشتر فشرده مي کنند و آن را به نقاط عميق تر کانال گوش هدايت مي نمايند. فشرده شدن جرم گوش شايد دردناک نباشد اما با علائم و نشانه هاي نارحت کننده اي همراه است. احساس پري گوش، افت شنوايي، وزوز گوش، منگي، خارش و افزايش خطر بروز عفونت از مهم ترين علائم و عوارض فشرده شدن جرم گوش به شمار مي آيند. بنابراين اگر با چنين وضعيتي روبه رو شديد بهتر است به پزشک مراجعه کنيد. پزشک ممکن است با استفاده از ساکشن گوش جرم فشرده شده را از گوش خارج نمايد. ساکشن گوش که به آن ميکروساکشن گوش هم مي گويند يکي از گزينه هاي درماني است که توسط دستيار پزشک يا خود پزشک به ويژه پزشک متخصص گوش و حلق و بيني به کار مي رود. کاربرد ساکشن گوش، خارج نمودن جرم گوش يا جسم خارجي از کانال گوش است. بايد اضافه کرد که امروزه ابزارهاي ديگري هم براي خارج ساختن جرم گوش ساخته شده است. اين ابزارها در کنار ساکشن گوش مطمئن ترين وسايل براي خارج ساختن بي خطر و بدون عارضه جرم گوش و جسم خارجي از کانال گوش محسوب مي شوند. يکي از خوبي هاي انجام ساکشن گوش توسط پزشک متخصص اين است که با ابزار درشت نمايي تخصصي گوش وي مي تواند همه حرکات و تغييرات را هنگام انجام ساکشن گوش به دقت ببيند. از مزاياي ساکشن گوش اين است که به طور معمول، از هيچ ژل، قطره يا مايعي لازم نيست استفاده شود. به همين دليل کار تخليه جرم اضافي گوش بهداشتي تر و بهتر به انجام مي رسد. بدين ترتيب، استفاده از ساکشن گوش براي همه بي خطر و بدون عارضه است و حتي کساني که پرده گوش آنها دچار پارگي است، مي توانند بدون مشکل از اين تکنولوژي سود ببرند. يکي ديگر از مزاياي استفاده از ساکشن گوش اين است که نتيجه فوري مشخص مي شود و هيچ پيش نيازي لازم ندارد. پزشک ممکن است پس از انجام ساکشن گوش، قطره اي تجويز نمايد. دکتر علی کوهی دانش آموخته رشته فوق تخصصي جراحي گوش و حلق و بيني از دانشگاه استنفورد آمريکا آماده پذيرش بيماران در کلينيک خود واقع در تهران هستند.

 

منبع:

brisbanebulkbillingdoctor

 

 



:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر کوهی

 کاشت حلزون

اگر فردی به ناشنوایی یا کم شنوایی شدید مبتلا باشد، ممکن است با انجام عمل جراحی کاشت حلزون قدرت شنوایی خود را تا حدود زیادی به دست بیاورد. شاید بدانید کاشت حلزون کاملاً با سمعک تفاوت دارد. سمعک صداها را تقویت و بلندتر می کند. سمعک برای کسانی مناسب است که در شنوایی مشکل دارند  ولی باقیمانده شنوایی دارند. اما کاشت حلزون می تواند حتی به کسانی که به طور کامل فاقد شنوایی هستند، کمک نماید. پیش از عمل جراحی کاشت حلزون، پزشک فوق تخصص جراحی گوش و حلق و بینی بررسی می کند که آیا کاندید مناسبی برای کاشت حلزون است یا نه. به طور معمول، لازم است بیمار توسط کارشناسان شنوایی سنجی، گفتاردرمانی و شاید سایر کارشناسان هم مورد ارزیابی قرار گیرد. امروزه عمل جراحی کاشت حلزون یک عمل جراحی روزمره محسوب می شود. شاید انجام تصویربرداری پزشکی، به عنوان نمونه، اِم آر آی پیش از عمل جراحی درخواست شود. این عمل جراحی به طور معمول، تحت بیهوشی عمومی به انجام می رسد. برای آغاز این عمل جراحی، پزشک فوق تخصص جراحی گوش و حلق و بینی یک برش کوچک در پشت گوش ایجاد می کند. شاید لازم باشد برای انجام این برش، بخش کوچکی از موی سر در این ناحیه تراشیده شود. در این برش علاوه بر پوست سر، حفره کوچکی در استخوان ماستوئید جمجمه ایجاد می گردد. دستگاه حلزون مصنوعی گوش دو بخش دارد: بخش داخلی و بخش خارجی. بخش داخلی دستگاه یا همان گیرنده، در زیر پوست جمجمه کار گذاشته می شود. الکترودهای متصل به بخش داخلی در گوش داخلی نصب می گردد. در این مرحله، تیم عمل جراحی کاشت حلزون تست هایی را برای ارزیابی کارکرد درست دستگاه حلزون مصنوعی گوش به انجام می رسانند. در صورتی که این تست ها با نتایج مناسب همراه باشند، عمل جراحی پایان می یابد. بدین منظور، برش صورت پذیرفته با بخیه مناسب دوخته می شود. در اغلب موارد، برای انجام این بخیه از نخ بخیه قابل جذب استفاده می شود. مزیت این کار در این است که در آینده نیازی به مراجعه برای کشیدن بخیه وجود ندارد؛ بلکه نخ بخیه جذب می گردد. به طور معمول، برای کاشت حلزون هر گوش در حدود دو ساعت زمان لازم است. بیشتر بیماران در همان روز عمل یا فردا روز عمل از بیمارستان مرخص می شوند. 4 تا 6 هفته پس از انجام عمل جراحی کاشت حلزون، بخش خارجی دستگاه روی محل ویژه، یعنی روی گیرنده دستگاه حلزون مصنوعی گوش قرار می گیرد. سپس کارشناس مربوطه تنظیمات و برنامه ریزی لازم را بر روی دستگاه انجام می دهد و آن را روشن می نماید. شاید لازم باشد برای بهینه سازی تنظیمات این دستگاه چند نوبت دیگر به کارشناس مربوطه مراجعه شود تا عملکرد دستگاه مطابق نیاز هر فرد به تنظیم نهایی برسد. آموزش استفاده از کاشت حلزون شاید بین 6 تا 18 ماه زمان می برد. در این مدت کارشناسان شنوایی سنجی، گفتاردرمانی و مشاوران و مربیان دیگر در کنار بیمار خواهند بود. دکتر علی کوهی دانش آموخته رشته فوق تخصصی جراحی گوش و حلق و بینی از دانشگاه استنفورد آمریکا آماده مشاوره و انجام عمل جراحی کاشت حلزون برای بیماران است.

 

منبع:

cochlear

entcolumbia

 


:: بازدید از این مطلب : 40
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر کوهی

 

پاراگانگلیوما یک تومور نادر است که با سرعت کمی رشد می کند. در بیشتر موارد این تومور شباهت زیادی به بیماری فئوکروموسیتوم دارد. تومور پاراگانگلیوما از دستگاه عصبی خودکار بدن (پاراسمپاتیک یا سمپاتیک) سرچشمه می گیرد. شیوع این تومور در بین زنان و مردان یکسان است. اگرچه تومور پاراگانگلیوما در هر سنی ممکن است تظاهر پیدا کند، اما در افراد بالای 50 سال سن، بیشتر دیده می شود. این تومور مانند بیماری فئوکروموسیتوم ممکن است از خود هورمون هایی ترشح کند. این هورمون ها باعث افزایش فشار خون بیمار شده و علائم دیگری مانند تپش قلب و تعریق غیرطبیعی به وجود می آورند. گاهی ممکن است تومور پاراگانگلیوما هیچ هورمونی تولید نکند. در این صورت به طور معمول، بیمار بدون علامت است. تومور پاراگانگلیوما در بیشتر موارد در شکم رشد می کند. گاهی ممکن است این تومور در ناحیه سر و گردن رشد کند. در 30 تا 40 درصد موارد تومور پاراگانگلیوما زمینه وراثتی دارد. بهتر است بیماران مبتلا برای انجام تست ژنتیک با پزشک معالج مشورت نمایند. درمان تومور پاراگانگلیوما کار دشواری نیست، اگر بیمار زود به پزشک مراجعه نماید. در صورت تشخیص بموقع تومور پاراگانگلیوما درصد موفقیت درمان آن بسیار بالا خواهد بود. اگر این تومور در جایی از سر و گردن قرار داشته باشد، که دسترسی از راه جراحی به آن میسر باشد، خارج ساختن تومور پاراگانگلیوما طی یک عمل جراحی بهترین گزینه درمانی به شمار می رود. بیرون آوردن این تومور طی عمل جراحی علائم بیماری را برطرف می کند. اگر امکان جراحی وجود ندارد، جای نگرانی نیست. گزینه های درمانی دیگری هم وجود دارد. رادیوتراپی یا پرتودرمانی گزینه دیگر درمان تومور پاراگانگلیوما به شمار می آید. در این روش اشعه ایکس با قدرت زیاد به سمت تومور تابانده می شود. قدرت بالای این اشعه می تواند سلول هایی که در مرکز تابش آن قرار دارند را از بین ببرد یا از تکثیر آنها جلوگیری کند. تجویز داروهای شبه سوماتوستاتین (یک هورمون طبیعی در بدن) مانند اُکترئوتاید هم می تواند با تحریک گیرنده های این هورمون از سرعت رشد تومور پاراگانگلیوما بکاهد. مانند هر سرطان دیگری، شیمی درمانی هم می تواند در درمان این تومور جایگاه مهمی داشته باشد. اگر تومور دیر تشخیص داده شده باشد و به جاهای دیگر بدن گسترش یافته باشد، اهمیت استفاده از شیمی درمانی افزایش می یابد. در شیمی درمانی، داروهایی برای بیمار تجویز می شود که جلوی تکثیر سلول های سرطانی را می گیرد یا آنها را از بین می برد. درمان از راه اَبلِیشن (ablation) یکی دیگر از راه های از بین بردن تومور پاراگانگلیوما است. در این روش با استفاده از قدرت بالای امواج رادیویی (radiofrequency) یا سرمای زیاد سلول های تومور نابود می شوند.  دکتر علی کوهی دانش آموخته رشته فوق تخصصی جراحی گوش و حلق و بینی از دانشگاه استنفورد آمریکا آماده پذیرش و درمان بیماران مبتلا به تومور پاراگانگلیومای سر و گردن هستند.

منبع:

pheopara

 



:: بازدید از این مطلب : 108
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 آبان 1400 | نظرات ()