نوشته شده توسط : دکتر کوهی

 

غده پاروتید یکی از غدد بزاقی اصلی به شمار می رود. این غده بزاقی پشت استخوان فک پایینی قرار دارد. بزاق تولیدی توسط غده پاروتید و سایر غدد بزاقی در هضم غذا، مرطوب نگه داشتن محیط دهان و جلوگیری از پوسیدگی دندان ها نقش مهمی ایفا می کند. در غده پاروتید هم ممکن است مانند سایر غدد بزاقی دهان بیماری هایی رخ دهد. سنگ بزاقی یکی از این بیماری هاست. اگر سنگ به اندازه ای باشد که باعث بسته شدن مجاری خروجی بزاق شود، باعث تورم و درد هنگام غدا خوردن می شود. غده پاروتید ممکن است هدف عوامل عفونی هم قرار گیرد. عفونت غده پاروتید با باکتری ممکن است رخ دهد. درد و تورم و تولید چرک یا بهتر است گفته شود بوی عفونی در دهان، از علائم عفونت غده پاروتید به شمار می روند. عفونت های ویروسی هم می توانند باعث درگیری غده پاروتید شوند. شایع ترین عفونت ویروسی که غده پاروتید را تحت الشعاع قرار می دهد، اوریون است. در این عفونت ویروسی ممکن است یک یا هر دو غده پاروتید درگیر شوند. تورم مهم ترین علامت درگیری غده پاروتید در عفونت های ویروسی به شمار می رود. در غده پاروتید ممکن است کیست هم به وجود بیاید. کیست غده پاروتید به طور معمول به سبب مشکلات قبلی مانند تومور، ضربه، سنگ بزاقی یا عفونت در غده پاروتید پدید می آید. غده پاروتید هم مانند سایر اعضای بدن ممکن است محل ظهور تومورهای خوش خیم و بدخیم باشد. بیشتر تومورهای ایجاد شده در غده پاروتید خوش خیم هستند. این تومورها باعث ایجاد تورم و بزرگی غده پاروتید می شوند. تورم در غده پاروتید در پشت استخوان فک و به طور معمول حدود لاله گوش مشخص می گردد. بیماری های خودایمنی مانند سندروم شوگرن هم می توانند باعث ناهنجاری در غده پاروتید شوند. کمبود آب بدن، کم خوردن غذا و بعضی از داروها که بزاق را غلیظ یا کم می کنند، باعث افزایش بیماری های غده پاروتید می شوند. جراحی های انجام شده روی این ناحیه و بعضی از حرفه ها که با فوت کردن همراه است مانند نوازندگی سازهای بادی و شیشه سازی هم احتمال بیماری ها غده پاروتید را بیشتر می کنند. برای تشخیص بیماری های غده پاروتید پزشک متخصص گوش و حلق و بینی ممکن است علاوه بر معاینه، رادیوگرافی، سی تی اسکن یا سونوگرافی و ام آر آی از غده پاروتید درخواست نماید. همچنین با سیالوگرافی می توان مسیری که بزاق از غده پاروتید تا دهان را طی می کند، مشاهده نمود. اما هر بیماری غده پاروتید درمان خاص خود را دارد. از در آوردن سنگ بزاقی ریز با ماساژ غده پاروتید تا عمل جراحی روی غده پاروتید درمان ها متفاوت است. درمان عفونت باکتریال غده پاروتید هم با آنتی بیوتیک انجام می شود. گاهی عمل جراحی هم لازم می شود تا بتوان ترشحات چرکی را از پاروتید خارج ساخت. برای درمان سرطان غده پاروتید و تومورهای خوش خیم و بدخیم هم عمل جراحی، پرتودرمانی (رادیوتراپی) یا شیمی درمانی ممکن است کاربرد داشته باشند. دکتر علی کوهی دانش آموخته رشته فوق تخصصی جراحی گوش و حلق و بینی از دانشگاه استنفورد آمریکا آماده پذیرش بیماران مبتلا به بیماری های غده پاروتید در کلینیک خود واقع در تهران هستند.

منبع:

 

https://www.cedars-sinai.org/health-library/diseases-and-conditions/s/salivary-gland-disease-and-tumors.html

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/salivary-gland-cancer/symptoms-causes/syc-20354151

 

 



:: بازدید از این مطلب : 52
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر کوهی

 

دانستن برخي از نکات پيش از عمل جراحي کاشت حلزون بسيار مفيد است. برخي از اين نکات به طور چکيده در اين مقاله گردآوري شده اند. جراحي کاشت حلزون گوش در ناحيه گوش داخلي انجام مي شود. اين جراحي يک جراحي گوش به شمار مي رود و جراحي مغز نيست. دستگاه حلزون مصنوعي گوش دو بخش دارد: يکي داخلي است که در گوش داخلي قرار مي گيرد و ديگري بخش خارجي دستگاه حلزون مصنوعي است و در جاي خاصي روي پوست سر قرار داده مي شود. قرار دادن بخش خارجي روي سر چند هفته پس از عمل جراحي کاشت حلزون انجام مي شود. بلافاصله پس از پايان عمل جراحي کاشت حلزون، فرد قدرت شنوايي پيدا نمي کند. فرد زماني شنوايي خود را به دست مي آورد که بخيه ها به طور کامل التيام يابند و دستگاه خارجي روي سر گذاشته شود و به اصطلاح روشن يا فعال گردد. عمل جراحي کاشت حلزون با وجود ظرافت و پيچيدگي، در مدت زمان حدود دو ساعت به پايان مي رسد. بهتر است هنگام ترخيص از بيمارستان حتما يک نفر همراه شما باشد. دقت کنيد که پس از کاشت حلزون نمي توانيد از سمعک خود استفاده کنيد و بايد کسي همراه تان باشد که بتواند توصيه هاي پس از عمل را بشنود و بعدا به شما منتقل نمايد. همچنين اوبايد کارهاي مرتبط به ترخيص از بيمارستان را انجام دهد. يکي از مزاياي کارگذاري حلزون مصنوعي گوش اين است که هيچ محدوديت سني ندارد. هر کسي در هر سني که باشد، در صورتي که پزشک فوق تخصص جراحي گوش و حلق و بيني صلاح بداند مي تواند با کاشت حلزون به دنياي صدا و روابط اجتماعي بيشتر بازگردد. چند هفته پس از عمل جراحي کاشت حلزون و زماني که براي نخستين بار بهش خارجي دستگاه حلزون مصنوعي گوش روشن مي شود، بيمار صدا را خواهد شنيد. در ابتدا شايد صداي شنيده شده از راه دستگاه حلزون مصنوعي بيشتر مانند ارتعاش، لرزش يا همهمه به نظر برسد تا صدا. برخي افراد در همان ابتدا کلمات را به خوبي مي شنوند اما احساس شنوايي جديد و شايد غيرطبيعي به نظر برسد. برخي افراد هم ممکن است از همان ابتدا صداها به نظرشان بسيار خوب و طبيعي باشد. بنابراين هر فرد در تجربه نتيجه پس از جراحي کاشت حلزون بسيار منحصر به فرد است. کارشناس شنوايي سنجي فردي است که پس از جراحي کاشت حلزون، بيمار را براي شنيدن بهتر و طبيعي تر کمک خواهد کرد. بسيار مفيد خواهد بود اگر بيماران بتوانند پيش از کاشت حلزون با افرادي که قبلا اين عمل را انجام داده اند صحبت کنند و از تجارب آنها استفاده نمايند.

منبع:

advancedbionics

 



:: بازدید از این مطلب : 67
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر کوهی

تشخیص بیماری آکوستیک نورینوما

 

آکوستیک نورینوما یا شوانوم وستیبولار نام بیماری حاصل از رشد بیش از حد سلول های شوان (سلول های محافظ پوشاننده عصب شنوایی) است. این رشد زیاد باعث ایجاد یک تومور خوش خیم می شود. اگرچه این تومور سرطانی نیست اما رشد آهسته آن می تواند باعث فشار به عصب شنوایی و سایر عناصر اطراف آن شود. بنابراین طبیعی است که بیماری اکوستیک نورینوما در مراحل ابتدایی که کوچک است و به جایی فشار وارد نمی کند، علامت و نشانه ای ندارد یا علامت آن بسیار خفیف است. به همین دلیل، تشخیص این بیماری در اوایل آغاز آن بسیار دشوار است. با رشد تدریجی تومور ناشی از آکوستیک نورینوما علائم ناشی از فشار تدریجی روی بافت های این ناحیه پیشرفت می کند. تدریجی بودن پیشرفت علائم گاهی باعث می شود بیمار نسبت به علائم حساس نباشد و دیر به پزشک مراجعه نماید. پزشک از بیمار ابتدا شرح حال کامل بیماری را می پرسد. او ممکن است سوالاتی درباره کیفیت و کمیت نشانه ها و علائم بیماری بپرسد. سپس پزشک فرد، به ویژه گوش بیمار را به طور دقیق معاینه می کند. در صورت شک پزشک به وجود تومور ناشی از آکوستیک نورینوما، ممکن است برخی آزمون ها و تصویربرداری های پزشکی را برای بیمار درخواست نماید. تست شنوایی سنجی یکی از این آزمون ها به شمار می رود. این تست توسط کارشناس شنوایی سنجی به انجام می رسد. در تست شنوایی سنجی یک هدفون روی هر دو گوش قرار می گیرد. هر بار صدایی با مشخصات خاص برای یک گوش پخش می شود. کارشناس شنوایی سنجی به تنها صداها را از فرکانس های مختلف پخش می کند بلکه قدرت شنوایی صداهای دارای شدت های متفاوت را هم می سنجد. هر بار که بیمار صدایی را می شنود باید به گونه ای که گفته شده است، شنیدن صدا را اعلام نماید. به طور معمول، کارشناس شنوایی سنجی همان صدا را با شدت های کمتر پخش می کند تا آستانه شنوایی فرد در هر فرکانس را مشخص نماید. ممکن است کارشناس شنوایی سنجی از پخش واژه ها هم برای تست شنوایی و درک کلام استفاده نماید. اِم آر آی یا تصویربرداری با تشدید مغناطیسی روش برگزیده برای مشاهده تومور ناشی از آکوستیک نورینوما  محسوب می شود. برای این کار لازم است یک ماده حاجب (که در اصطلاح عامیانه به آن شاید ام آر ای رنگی هم گفته شود) هم به کار گرفته شود. به طور معمول با این روش تصویربرداری پزشکی، امکان تشخیص تومورهایی به کوچکی یک تا دو میلی متر هم وجود دارد. برای برخی افراد به دلایل مختلف، امکان انجام ام آر آی وجود ندارد. در این صورت می توان به جای ام آر آی از سی تی اسکن استفاده کرد. اگرچه سی تی اسکن هم توانایی مشاهده تومور آکوستیک نورینوما را دارد اما امکان دیده نشدن تومورهای ظریف در سی تی اسکن بیشتر از ام آر آی است. دکتر علی کوهی دانش آموخته رشته فوق تخصصی جراحی گوش و حلق و بینی از دانشگاه استنفورد آمریکا برای تشخیص و انجام عمل جراحی جهت درمان بیماران مبتلا به آکوستیک نورینوما آماده پذیرش بیماران است.

 

منبع:

mayoclinic

 



:: بازدید از این مطلب : 34
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر کوهی

 

همان طور که حفظ بهداشت گوش اهمیت زیادی دارد، مراقبت از گوش  در برابر صداهای بلند و صدمات مستقیم هم باید مد نظر باشد. گوش عضو قابل مشاهده دستگاه شنوایی است. مراقبت و محافظت از گوش شاید نخستین قدم در حفاظت از سیستم شنوایی به شمار بیاید. پاکیزه نگه داشتن گوش یکی از این کارهای مهم است. به هیچ عنوان، نباید از گوش پاک کن، یا هر گونه جسم باریک و تیز برای تمیز کردن گوش استفاده کرد. بهترین راه تمیز کردن گوش این است که قطعه ای پارچه تمیز را روی انگشت قرار دهید و با آن بیرون گوش را خشک و تمیز کنیم. نباید هیچ چیزی باریک تر و ظریف تر از این به کانال گوش خود وارد نمایید. جرم گوش مکانیسم طبیعی بدن برای حفاظت از کانال گوش در برابر حشرات و میکروب هاست. اگر گوش جرم ساز دارید که جرم بیش از اندازه تولید می کند، بهتر است با پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مشورت نمایید. اگر گوش خود را سوراخ کرده اید، لازم است به طور منظم محل سوراخ و همچنین گوشواره خود را با مالیدن کمی الکل پاکیزه نگه دارید. بیماری های گوناگون می توانند باعث ایجاد ناراحتی در گوش بشوند. همچنین مصرف برخی داروها ممکن است باعث ایجاد عوارض جانبی در گوش شوند. افت شنوایی یکی از این علائم است. وزوز گوش دومین علامت یا عارضه شایع به شمار می رود. اگر با هر یک از این دو علامت مواجه شدید، بهتر است به پزشک مراجعه نمایید. اگر مایعی از گوش خارج می شود، به طور معمول، بر وجود عفونت گوش دلالت دارد. در این صورت باید در اسرع وقت به کلینیک پزشکی بروید. برخی از داروها هم ممکن است عوارض خود را در گوش ظاهر کنند. اگر علائم بالا را داشتید، هنگام مراجعه به پزشک حتما داروهای مصرفی خود را به همراه داشته باشید و به پزشک نشان دهید. همچنین محافظت سیستم شنوایی در برابر صداهای بلند بسیار مهم است. صدای بسیار بلند می تواند به قدرت شنوایی انسان لطمه بزند. اگر در محل کار استفاده از هدفون های صداگیر توصیه شده است، حتما از آنها استفاده کنید. هنگام استفاده از وسایل صوتی، چه در منزل چه در خودرو، از بلند کردن بیش از حد صدای این وسایل خودداری کنید. اگر برای شنیدن صدای موبایل از گوشی بی سیم یا ایِربادز استفاده می کنید، میزان صدا را زیاد بالا نبرید. همچنین بهتر است هر از گاهی، آنها را گوش فاصله دهید و به گوش استراحت دهید. بهتر است هنگام حضور در کنسرت ها هم وسایلی داشته باشید که در صورت بلند بودن صدا، بتوانید با آنها از سیستم شنوایی خود مراقبت کنید. مراقبت از گوش در برابر ضربات هم اهمیت فراونی دارد. هنگام انجام موتورسواری، اسکی، اسکیت و فعالیت های مشابه حتما کلاه ایمنی بر سر بگذارید. همچنین هنگام شیرجه استفاده از تکنیک درست برای حفاظت از ضربه به گوش اهمیت زیادی دارد. دکتر علی کوهی دانش آموخته رشته فوق تخصصی جراحی گوش و حلق و بینی از دانشگاه استنفورد آمریکا آماده پذیرش بیماران در کلینیک خود واقع در تهران هستند.

 

منبع:

clevelandclinic



:: بازدید از این مطلب : 35
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 1 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر کوهی

 

 

شايد شنيده باشيد که کسي دچار افت شنوايي يا گرفتگي گوش بوده و به پزشک مراجعه کرده و برايش شستشوي گوش انجام داده اند. در واقع، با شستشوي گوش جرم فشرده شده در گوش خارج مي شد. امروزه راه پيشرفته تري هم براي اين کار وجود دارد. ساکشن گوش درست مانند يک جارو برقي ظريف، مي تواند گوش را به طور کامل تميز نمايد. اين روش کاملا بهداشتي، کارآمد و تا حدودي مي توان گفت بدون درد است. در پوست موجود در کانال گوش، غددي وجود دارد که جرم گوش را توليد مي کنند. جرم گوش محافظ طبيعي گوش به شمار مي رود و کانال گوش و پرده گوش را از گرد و خاک، باکتري ها و ساير ميکروب ها دور نگه مي دارد. به طور طبيعي، جرم گوش به سمت خارج کانال گوش حرکت مي کند. اما گاهي اوقات برخي عوامل مانند شکل غيرعادي کانال گوش، اجازه نمي دهند تخليه جرم گوش به خوبي انجام شود. در اين شرايط از گوش پاک کن يا ساير اجسام نوک تيز نبايد استفاده کرد. اين وسايل جرم گوش را بيشتر فشرده مي کنند و آن را به نقاط عميق تر کانال گوش هدايت مي نمايند. فشرده شدن جرم گوش شايد دردناک نباشد اما با علائم و نشانه هاي نارحت کننده اي همراه است. احساس پري گوش، افت شنوايي، وزوز گوش، منگي، خارش و افزايش خطر بروز عفونت از مهم ترين علائم و عوارض فشرده شدن جرم گوش به شمار مي آيند. بنابراين اگر با چنين وضعيتي روبه رو شديد بهتر است به پزشک مراجعه کنيد. پزشک ممکن است با استفاده از ساکشن گوش جرم فشرده شده را از گوش خارج نمايد. ساکشن گوش که به آن ميکروساکشن گوش هم مي گويند يکي از گزينه هاي درماني است که توسط دستيار پزشک يا خود پزشک به ويژه پزشک متخصص گوش و حلق و بيني به کار مي رود. کاربرد ساکشن گوش، خارج نمودن جرم گوش يا جسم خارجي از کانال گوش است. بايد اضافه کرد که امروزه ابزارهاي ديگري هم براي خارج ساختن جرم گوش ساخته شده است. اين ابزارها در کنار ساکشن گوش مطمئن ترين وسايل براي خارج ساختن بي خطر و بدون عارضه جرم گوش و جسم خارجي از کانال گوش محسوب مي شوند. يکي از خوبي هاي انجام ساکشن گوش توسط پزشک متخصص اين است که با ابزار درشت نمايي تخصصي گوش وي مي تواند همه حرکات و تغييرات را هنگام انجام ساکشن گوش به دقت ببيند. از مزاياي ساکشن گوش اين است که به طور معمول، از هيچ ژل، قطره يا مايعي لازم نيست استفاده شود. به همين دليل کار تخليه جرم اضافي گوش بهداشتي تر و بهتر به انجام مي رسد. بدين ترتيب، استفاده از ساکشن گوش براي همه بي خطر و بدون عارضه است و حتي کساني که پرده گوش آنها دچار پارگي است، مي توانند بدون مشکل از اين تکنولوژي سود ببرند. يکي ديگر از مزاياي استفاده از ساکشن گوش اين است که نتيجه فوري مشخص مي شود و هيچ پيش نيازي لازم ندارد. پزشک ممکن است پس از انجام ساکشن گوش، قطره اي تجويز نمايد. دکتر علی کوهی دانش آموخته رشته فوق تخصصي جراحي گوش و حلق و بيني از دانشگاه استنفورد آمريکا آماده پذيرش بيماران در کلينيک خود واقع در تهران هستند.

 

منبع:

brisbanebulkbillingdoctor

 

 



:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر کوهی

 کاشت حلزون

اگر فردی به ناشنوایی یا کم شنوایی شدید مبتلا باشد، ممکن است با انجام عمل جراحی کاشت حلزون قدرت شنوایی خود را تا حدود زیادی به دست بیاورد. شاید بدانید کاشت حلزون کاملاً با سمعک تفاوت دارد. سمعک صداها را تقویت و بلندتر می کند. سمعک برای کسانی مناسب است که در شنوایی مشکل دارند  ولی باقیمانده شنوایی دارند. اما کاشت حلزون می تواند حتی به کسانی که به طور کامل فاقد شنوایی هستند، کمک نماید. پیش از عمل جراحی کاشت حلزون، پزشک فوق تخصص جراحی گوش و حلق و بینی بررسی می کند که آیا کاندید مناسبی برای کاشت حلزون است یا نه. به طور معمول، لازم است بیمار توسط کارشناسان شنوایی سنجی، گفتاردرمانی و شاید سایر کارشناسان هم مورد ارزیابی قرار گیرد. امروزه عمل جراحی کاشت حلزون یک عمل جراحی روزمره محسوب می شود. شاید انجام تصویربرداری پزشکی، به عنوان نمونه، اِم آر آی پیش از عمل جراحی درخواست شود. این عمل جراحی به طور معمول، تحت بیهوشی عمومی به انجام می رسد. برای آغاز این عمل جراحی، پزشک فوق تخصص جراحی گوش و حلق و بینی یک برش کوچک در پشت گوش ایجاد می کند. شاید لازم باشد برای انجام این برش، بخش کوچکی از موی سر در این ناحیه تراشیده شود. در این برش علاوه بر پوست سر، حفره کوچکی در استخوان ماستوئید جمجمه ایجاد می گردد. دستگاه حلزون مصنوعی گوش دو بخش دارد: بخش داخلی و بخش خارجی. بخش داخلی دستگاه یا همان گیرنده، در زیر پوست جمجمه کار گذاشته می شود. الکترودهای متصل به بخش داخلی در گوش داخلی نصب می گردد. در این مرحله، تیم عمل جراحی کاشت حلزون تست هایی را برای ارزیابی کارکرد درست دستگاه حلزون مصنوعی گوش به انجام می رسانند. در صورتی که این تست ها با نتایج مناسب همراه باشند، عمل جراحی پایان می یابد. بدین منظور، برش صورت پذیرفته با بخیه مناسب دوخته می شود. در اغلب موارد، برای انجام این بخیه از نخ بخیه قابل جذب استفاده می شود. مزیت این کار در این است که در آینده نیازی به مراجعه برای کشیدن بخیه وجود ندارد؛ بلکه نخ بخیه جذب می گردد. به طور معمول، برای کاشت حلزون هر گوش در حدود دو ساعت زمان لازم است. بیشتر بیماران در همان روز عمل یا فردا روز عمل از بیمارستان مرخص می شوند. 4 تا 6 هفته پس از انجام عمل جراحی کاشت حلزون، بخش خارجی دستگاه روی محل ویژه، یعنی روی گیرنده دستگاه حلزون مصنوعی گوش قرار می گیرد. سپس کارشناس مربوطه تنظیمات و برنامه ریزی لازم را بر روی دستگاه انجام می دهد و آن را روشن می نماید. شاید لازم باشد برای بهینه سازی تنظیمات این دستگاه چند نوبت دیگر به کارشناس مربوطه مراجعه شود تا عملکرد دستگاه مطابق نیاز هر فرد به تنظیم نهایی برسد. آموزش استفاده از کاشت حلزون شاید بین 6 تا 18 ماه زمان می برد. در این مدت کارشناسان شنوایی سنجی، گفتاردرمانی و مشاوران و مربیان دیگر در کنار بیمار خواهند بود. دکتر علی کوهی دانش آموخته رشته فوق تخصصی جراحی گوش و حلق و بینی از دانشگاه استنفورد آمریکا آماده مشاوره و انجام عمل جراحی کاشت حلزون برای بیماران است.

 

منبع:

cochlear

entcolumbia

 


:: بازدید از این مطلب : 41
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر کوهی

 

پاراگانگلیوما یک تومور نادر است که با سرعت کمی رشد می کند. در بیشتر موارد این تومور شباهت زیادی به بیماری فئوکروموسیتوم دارد. تومور پاراگانگلیوما از دستگاه عصبی خودکار بدن (پاراسمپاتیک یا سمپاتیک) سرچشمه می گیرد. شیوع این تومور در بین زنان و مردان یکسان است. اگرچه تومور پاراگانگلیوما در هر سنی ممکن است تظاهر پیدا کند، اما در افراد بالای 50 سال سن، بیشتر دیده می شود. این تومور مانند بیماری فئوکروموسیتوم ممکن است از خود هورمون هایی ترشح کند. این هورمون ها باعث افزایش فشار خون بیمار شده و علائم دیگری مانند تپش قلب و تعریق غیرطبیعی به وجود می آورند. گاهی ممکن است تومور پاراگانگلیوما هیچ هورمونی تولید نکند. در این صورت به طور معمول، بیمار بدون علامت است. تومور پاراگانگلیوما در بیشتر موارد در شکم رشد می کند. گاهی ممکن است این تومور در ناحیه سر و گردن رشد کند. در 30 تا 40 درصد موارد تومور پاراگانگلیوما زمینه وراثتی دارد. بهتر است بیماران مبتلا برای انجام تست ژنتیک با پزشک معالج مشورت نمایند. درمان تومور پاراگانگلیوما کار دشواری نیست، اگر بیمار زود به پزشک مراجعه نماید. در صورت تشخیص بموقع تومور پاراگانگلیوما درصد موفقیت درمان آن بسیار بالا خواهد بود. اگر این تومور در جایی از سر و گردن قرار داشته باشد، که دسترسی از راه جراحی به آن میسر باشد، خارج ساختن تومور پاراگانگلیوما طی یک عمل جراحی بهترین گزینه درمانی به شمار می رود. بیرون آوردن این تومور طی عمل جراحی علائم بیماری را برطرف می کند. اگر امکان جراحی وجود ندارد، جای نگرانی نیست. گزینه های درمانی دیگری هم وجود دارد. رادیوتراپی یا پرتودرمانی گزینه دیگر درمان تومور پاراگانگلیوما به شمار می آید. در این روش اشعه ایکس با قدرت زیاد به سمت تومور تابانده می شود. قدرت بالای این اشعه می تواند سلول هایی که در مرکز تابش آن قرار دارند را از بین ببرد یا از تکثیر آنها جلوگیری کند. تجویز داروهای شبه سوماتوستاتین (یک هورمون طبیعی در بدن) مانند اُکترئوتاید هم می تواند با تحریک گیرنده های این هورمون از سرعت رشد تومور پاراگانگلیوما بکاهد. مانند هر سرطان دیگری، شیمی درمانی هم می تواند در درمان این تومور جایگاه مهمی داشته باشد. اگر تومور دیر تشخیص داده شده باشد و به جاهای دیگر بدن گسترش یافته باشد، اهمیت استفاده از شیمی درمانی افزایش می یابد. در شیمی درمانی، داروهایی برای بیمار تجویز می شود که جلوی تکثیر سلول های سرطانی را می گیرد یا آنها را از بین می برد. درمان از راه اَبلِیشن (ablation) یکی دیگر از راه های از بین بردن تومور پاراگانگلیوما است. در این روش با استفاده از قدرت بالای امواج رادیویی (radiofrequency) یا سرمای زیاد سلول های تومور نابود می شوند.  دکتر علی کوهی دانش آموخته رشته فوق تخصصی جراحی گوش و حلق و بینی از دانشگاه استنفورد آمریکا آماده پذیرش و درمان بیماران مبتلا به تومور پاراگانگلیومای سر و گردن هستند.

منبع:

pheopara

 



:: بازدید از این مطلب : 109
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر کوهی

کاشت حلزون 

حس شنوایی تنها حسی است که می توان با کارگذاری یک عضو مصنوعی در بدن، آن را به دست آورد. کاشت حلزون گوش یا کارگذاری حلزون مصنوعی گوش راهی است که بسیاری از افراد می توانند با آن صداها را بشنوند. در این مقاله ببینیم کاشت حلزون چگونه باعث می شود فرد شنوایی خود را به دست بیاورد؟ دستگاه حلزون مصنوعی گوش شامل دو بخش است: یک بخش داخلی که طی عمل جراحی کاشت حلزون در ناحیه گوش داخلی کار گذاشته می شود؛ و دیگری بخش خارجی که چند هفته پس از پایان عمل جراحی کاشت حلزون روی سر گذاشته شده و روشن یا فعال می گردد. این دو جزء هر دو دارای بخش آهنربایی هستند. بخش آهنربایی داخلی زیر پوست جمجمه است و بخش آهنربایی خارجی از روی پوست، بر روی آن قرار می گیرد. بخش خارجی این دستگاه پیشرفته از میکروفون، پردازنده صدا و فرستنده تشکیل شده است. فرستنده خاصیت مغناطیسی دارد و از روی پوست به بخش آهنربایی قسمت داخلی دستگاه متصل می شود. میکروفون و پردازنده صدا با هم در یک محفظه کوچک قرار دارند. این محفظه در بسیاری از موارد همانند بخش پشت گوش سمعک ها طراحی و ساخته می شود. فرستنده دستگاه حلزون مصنوعی گوش جدا از آنها قرار دارد. یک سیم ظریف فرستنده را به محفظه کوچک حاوی میکروفون و پردازنده متصل می کند. میکروفون صداهای محیط را دریافت می کند و به پردازنده صدا تحویل می دهد. پردازنده آن را آنالیز می کند و به صورت امواج دیجیتال به فرستنده ارسال می کند. فرستنده، امواج دیجیتال را کدگذاری کرده و آن را به بخش داخلی دستگاه می فرستد. بخش داخلی حلزون مصنوعی گوش از گیرنده و الکترودهای گوش داخلی تشکیل شده است. گیرنده زیر پوست سر قرار دارد و امواج دیجیتال را از بخش خارجی دریافت می کند. گیرنده این امواج را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می نماید. سیگنال های الکتریکی از گیرنده به الکترود فرستاده می شوند. الکترودها در عمق گوش داخلی کار گذاشته شده اند. سیگنال های الکتریکی که به الکترودها می رسند، به طور مستقیم، عصب شنوایی را تحریک می کنند. در عصب شنوایی سیگنال های عصبی شکل می گیرد و به سمت مغز روانه می شود. منطقه مسوول حس شنوایی در مغز این سیگنال ها را به صورت صدا تعبیر و تفسیر می نماید. بدین ترتیب کاشت حلزون منجر به کسب حس شنوایی می شود. انتخاب درست بیمار برای کاشت حلزون و عمل جراحی کاشت حلزون بهتر است توسط پزشک فوق تخصص جراحی گوش و حلق و بینی به انجام برسد. دکتر علی کوهی دانش آموخته این رشته فوق تخصصی از دانشگاه استنفورد آمریکاست. بیماران دچار ناشنوایی می توانند برای مشورت یا اطلاعات بیشتر برای ویزیت از کلینیک ایشان در تهران وقت بگیرند.

 

منبع:

healthyhearing

 

 


:: بازدید از این مطلب : 41
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر کوهی

 

سمعک بهتر است یا کاشت حلزون

 

شاید همه پیش از این هم درباره سمعک چیزهایی شنیده باشند و بدانند اما ممکن است برخی از افراد برای نخستین بار باشد که درباره کاشت دستگاه حلزون گوش مطالبی می خوانند. دستگاه حلزون گوش، یک دستگاه پیچیده و پیشرفته پزشکی است که از دو بخش داخل بدن و خارج بدن تشکیل شده است. بخش داخل بدن دستگاه حلزون طی یک عمل جراحی در ناحیه گوش داخلی و بخشی از آن زیر پوست سر کار گذاشته می شود. بخش خارجی دستگاه حلزون گوش حدود چهار تا شش هفته بعد از عمل کاشت حلزون برای بیمار فعال و تنظیم می شود. بخش خارجی دستگاه حلزون گوش، امواج صوتی را با میکروفون موجود در آن، ثبت می کند، پردازش می نماید و در نهایت، توسط یک فرستنده، برای گیرنده کار گذاشته شده در زیر پوست ارسال می کند. گیرنده، امواج صوتی را به صورت سیگنال الکتریکی و از راه یک یا دو الکترود به رشته های اعصاب شنوایی می رساند. بنابراین در صورت آسیب گوش داخلی، همچنان کاشت حلزون گوش می تواند یک گزینه مناسب درمانی باشد. سیگنال عصبی که توسط کاشت حلزون گوش به مغز می رسد با سیگنال طبیعی که در گوش داخلی تولید می شود متفاوت است. برای این که مغز بتواند سیگنال های تولیدی توسط دستگاه حلزون گوش را تفسیر کرده و به صورت صدای قابل فهم تعبیر کند، باید مدتی تحت فیزیوتراپی شنوایی قرار گیرد. کسانی می توانند از دستگاه حلزون گوش سود ببرند که به لحاظ قلبی ریوی و سایر شرایط جسمی توان تحمل بیهوشی عمومی را داشته باشند. همچنین باید به لحاظ روانشناسی تاب و تحمل گذراندن مراحل نسبتا طولانی فیزیتراپی شنوایی را دارا باشند. قیمت کاشت حلزون گوش به طور کلی بیشتر از سمعک است.

سمعک یکی از وسایل قدیمی به شمار می رود که به حس شنوایی کمک می کند. امروزه بیشتر سمعک ها از نوع دیجیتال هستند. سمعک حداقل یک میکروفون دارد که ثبت صدا را انجام می دهد. مدار الکترونیکی – کامپیوتری صدا را تقویت می کند و یک اسپیکر یا همان پخش صوت، صدای تقویت شده را پخش می نماید. بدین ترتیب، امکان انتقال امواج صوتی به گوش داخلی افزایش می یابد. سمعک انواع بسیار گوناگونی دارد. هر بیمار می تواند با تحقیق درباره انواع گوناگون سمعک، بهترین آن را برای خود انتخاب نماید. سمعک یکی از گزینه های درمانی مناسب برای کسانی است که دچار کاهش شنوایی خفیف تا شدید از نوع عصبی – حسی هستند. قیمت سمعک به طور کلی در مقایسه با مخارج کاشت حلزون گوش پایین است. بیشتر انواع سمعک که برای افراد تجویز می شود، سمعک های داخل مجرای گوش است. یکی از نقاط ضعف کاشت سمعک داخل گوش این است که برخی افراد توانایی تحمل جسم خارجی در مجرای گوش ندارند و به همین دلیل نمی توانند از این دستگاه ها سود ببرند. همچنین برخی افراد به دنبال دریافت سمعک داخل مجرای گوش دچار عفونت مزمن گوش خارجی می شوند و این امر ممکن است در نهایت، به این امر منتهی شود که پزشک ناچار شود، درمان دیگری را تجویز نماید.

دکتر علی کوهی دانش آموخته رشته فوق تخصصی جراحی گوش وحلق و بینی از دانشگاه استنفورد آمریکا آماده ارائه روش های گوناگون درمانی به بیماران مبتلا به کاهش قدرت شنوایی است.

منبع:

healthyhearing

dukehealth

 

 

 



:: بازدید از این مطلب : 41
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر کوهی

 

 

موجودات ريزي هستند که مي توانند در بدن، به خصوص در سطح بدن و روي پوست باعث ايجاد عفونت شوند. به اين موجودات قارچ گفته مي شود. قارچ هايي با نام علمي آسپرژيلوس در صدر قارچ هايي قرار دارند که مي توانند در پوست گوش خارجي يا کانال داخل گوش عفونت قارچي ايجاد کنند که به آن عفونت قارچي گوش خارجي يا قارچ گوش يا اُتومايکوزيس گفته مي شود. کساني که در مناطق گرم و استوايي زندگي مي کنند، کساني که به ورزش هاي آبي مي پردازند و کساني که بيماري هاي زمينه اي مانند ديابت يا ساير مشکلات نقص ايمني دارند، بيشتر از سايرين در معرض عفونت قارچي گوش خارجي قرار دارند. اگر گوش خارجي با قارچ دچار عفونت شود، علائم خاصي در گوش مبتلا رخ مي دهد. قرمزي و التهاب، خارش، ترشحات غيرطبيعي و به طور معمول، بدبو، احساس پري در گوش يا شنيدن صداي زنگ در گوش، درد گوش، پوسته ريزي و ورم از علائم اين عفونت به شمار مي آيند. اگر کسي از علامت هاي فوق رنج مي برد، به خصوص خارش گوش، بهتر است حتما به پزشک مراجعه کنند. دکتر علی کوهی که در رشته فوق تخصصي جراحي گوش و حلق و بيني از دانشگاه استنفورد آمريکا فارغ التحصيل شده اند، آماده تشخيص و درمان بيماراني هستند که مشکوک به عفونت قارچي گوش خارجي هستند. پزشک با پرسيدن پرسش هاي متعدد در رابطه با سوابق بيماري در خانواده مانند ديابت، ميزان انجام ورزش هاي آبي، مسافرت به مناطق استوايي و موارد مشابه تلاش مي کند عوال خطرزاي قارچ گوش را بررسي نمايد. به عنوان نمونه، اگزما و ضربه به گوش هم از عواملي هستند که احتمال ابتلا به قارچ گوش را زياد مي کنند. سپس در معاينه کامل گوش، پزشک با ديدن علائم عفونت قارچي گوش خارجي، به تشخيص اين بيماري نزديک مي شود. اگر پزشک بين عفونت قارچي و عفونت ناشي از باکتري شک نمايد، ممکن است از مايعات گوش خارجي نمونه برداري کند و براي آزمايشگاه پزشکي ارسال نمايد. نخستين قدم در درمان قارچ گوش پاکيزگي کانال گوش است. اگرچه شايد در ظاهر تصور شود که خودمان در حالت عفونت هم گوش را تميز نگه مي داريم. اما در واقع بايد پاکيزه کردن گوش در شرايط بيماري و التهاب را به دستتان پزشک بسپاريم. پزشک به طور معمول با ابزارهاي ظريف يا با دستگاه تخصصي مکش کانال گوش را پاک مي نمايد. هم اکنون شرايط لازم فراهم شده است که قطره هاي گوش به پوست برسند و موثر واقع شوند. گاهي از کرم هاي موضعي هم براي درمان قارچ گوش خارجي استفاده مي شود. در موارد مقاوم، داروي خوراکي ضد قارچ تجويز مي شود.

منبع:

specsavers

 

 



:: بازدید از این مطلب : 55
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 مهر 1400 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد